Fakta om behandlingsformen Kranio-sakral Terapi

Kranio-sakral-terapi.


Kranio-sakral systemet består af kraniet, rygsøjlen, korsbenet(sacrum) og centralnervesystemet. Det omfatter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne inkl. cerebrospinalvæsken. Via nænsomme teknikker løsner jeg blokeringer og spændinger i kraniet, rygsøjlen og korsbenet. Herved frigøres cerebrospinalvæsken som er afgørende for at hjernen og centralnervesystemet får næring og kommer af med sine affaldsstoffer. Jeg bruger også teknikker hvor der arbejdes på at løsne spændinger i muskler og bindevæv.


Blokeringer og spændinger kan være opstået af forskellige årsager. Det kan være ved større uheld, traumer, brud på knogler og flere års "negativ" brug af kroppen. Det går ud over kroppens funktioner, da f.eks. nakkespændinger vil begrænse blodtilførslen og nervernes signaler til både krop og hjerne.


Behandlingsformen har været brugt siden ca. 1900, da lægen og osteopaten W.G. Sutherland gjorde den opdagelse at kraniet ikke er vokset sammen ved 7 års alderen, men fortsat stadig er bevægelige knogler. Teknikken blev en del af lægeuddannelsen i de osteopatiske skoler. (Osteopater har en almindelig lægeuddannelse, men derudover lærer de en blød form for manipulation af knogler i ryggen osv.)


I 1970-erne forskede den amerikanske læge og osteopat John Upledger videre på disse optegnelser udviklede Kranio-Sakral Terapien som selvstændig behandlingsform. Den danner grundlaget for terapiformen som vi kender den i dag.


Behandlingsformen kan bl.a. lindre:


Piskesmæld


Stress


Spændingshovedpine


Kæbespændinger


Ryg- og nakkesmerter


Bækkenløsning


Gener fra iskiasnerven


Søvnproblemer


Hormonubalancer


Spædbørnskolik


Hyperaktivitet


Ring i dag og få yderligere informationer på tlf.: 60887819