Fang Livet

Hverdag med overskud

Baby med fladt baghoved – låst ryg/nakke

Fladt eller skævt baghoved kan opstå pga forskellige faktorer. Hvis baghovedet er trykket mere fladt til den ene side, vil det kunne observeres at panden og øret i samme side vil blive lidt fremskudt og derved kan man se en synlig assymetri af barnets hoved.

Vidste du at...

At årsager til et asymetrisk eller fladt baghoved kan skyldes langvarigt pres på baghovedet

Årsager til et assymetrisk eller fladt baghoved kan skyldes langvarigt pres på baghovedet, ofte på grund af sovestilling.

En låst ryg eller nakke giver spændinger og kan begrænse bevægeligheden. Ligeledes kan babys halsmuskel være for stramt og nedsætte bevægeligheden i nakken. Babys kranie kan være blevet påvirket af en hård fødsel, måske forløst med sugecup, stået skæv i bækkenet, kraniet har stået op under mors ribben sidst i graviditeten eller pladsen i livmoderen har været delt med en tvilling.

Et babykranie er blødt, består af flere kranieknogler, fleksibelt og meget modtageligt for tryk. I den første tid sover og ligger baby meget på ryggen og det her man som forældre skal være opmærksom på baghovedet.

Sådan kan I forebygge

Det er vigtigt at variere liggestillingerne og aflaste babykraniet. Når I selv er vågne og kan holde øje med jeres baby, kan I lejre baby på siderne.

Lig eventuel en lille pude foran maven for at undgå at baby triller om på maven. En lille bonus er at baby ofte bedre kan finde ro liggende på siden.

I vågentiden skal baby på maven og så bliver kraniet aflastet, samtidig det er god træning i forhold til den motoriske udvikling.

Sådan kan Kranio Sakral Terapi hjælpe mod fladt baghoved – låst ryg/nakke

Kranio Sakral terapi er en blid og effektiv behandlingsmetode, der kan hjælpe med at lindre symptomerne på fladt baghoved og låst ryg/nakke.

Jeg har fokus på baby’s bevægelighed i nakke og rygsøjle og på de kraniale strukturer. Hvis halsmusklen er spændt arbejder jeg med den samt nerveforsyning ud til musklen.
Hvis der er udfordringer med at ligge på maven, kan der ligge en udfordring ved skuldrene og hvis fordøjelsen driller kan det også have indflydelse.

Min erfaring er, at det er nemmest at ændre den kranielle form indenfor de første 12-18 måneder. Men det kræver, at forældrene er klar på at gøre et stort stykke arbejde derhjemme.

Hvad kan vi selv gøre

Aflastning, aflastning aflastning - sørg for ikke at have kontinuerligt pres det samme sted

Vær opmærksom på at baby vil ofte dreje hovedet i retning af forældrene i soveværelset.

Lig de spændende legesager til den side, der ikke er trykket, så baby er motiveret til bevægelse

Søskende er magnetiske, så lær dem at tale og være på den side, der ikke er trykket.

Lig baby på siden, når du selv er vågen og kan holde øje med at alt er, som det skal være.

Stimulere kraniet med blid berøring, men vær meget forsigtig, da babys hovede er skrøbeligt.

Udtalelse fra en tidligere klient

"Kom ud til Lizzi med min baby på 4 mdr. som var godt stiv i kroppen, ikke kunne få armene op over hovedet og havde fået lidt fladt baghoved.
Efter kun én behandling skete der så meget med vores lille pige og hun er nu så aktiv med hele kroppen og baghovedet er begyndt at rette sig
Vi har indtil videre været hos Lizzi 3 gange og vi forsætter da det er SÅ gavnligt for vores barn. De varmeste anbefalinger herfra
Camilla Lottrup Sommer

Få behandling til baby med fladt baghoved

Kontakt mig i dag, eller book en tid online, så vi sammen kan tage det første skridt mod en hverdag med mere overskud og velvære.

Fang Livet har 15 års fødseldag og derfor får du

15%

På din første behandling, hvis du booker i juni. Brug rabatkoden:

HURRA15