Fang Livet

Hverdag med overskud

Behandling af voksne

Min behandlingsform Kranio Sakral terapi omslutter hele kroppen. Det vil sige skelettet, muskler, bindevæv, organer, hjernehinder og rygmarvsvæske og herigennem vil nerve-, hormon- og immunsystemet blive påvirket.

Udover de Kranio Sakrale teknikker bruger jeg også teknikker der kaldes triggerpunktmassage, bindevævsmassage og organmassage. Behandlingsformen er blid, men meget dybdegående. Den er egnet til alle aldre.

Blokeringer og spændinger kan være opstået af forskellige årsager. Det kan opstå ved fødslen, ved større uheld, traumer, brud på knogler, stress og flere års “negativ” brug af kroppen. Det går ud over kroppens funktioner.

Piskesmæld er mest kendt for at opstå ved påkørsel bagfra, forfra eller fra siden hvor kroppen stoppes uhensigtsmæssigt. Skaderne skyldes de hurtige og modsatrettede bevægelser, hoved og krop foretager sig.

En hjernerystelse beskrives som mild traumatisk hjerneskade. Den kan påvirke dig både fysisk og psykisk. Dele af hjernens funktioner bliver påvirket i større eller mindre grad, som mikrostruktuelle skader, hjernens blodgennemstrømning, hormonbalancen og inflammation i hjernen.

På sundhedsstyrelsens hjemmeside kan man læse at stress er et stigende folkesundhedsproblem og flere danskere oplever et højt stressniveau. De har registreret at 29% af voksne har høj score på stressskalaen i 2021.

Det føles som om der er et spændebånd omkring hovedet, at der er et overtryk inde i hovedet, at der ligger en dyne over hovedet, hovedpine i kraniekanten, smerter ind i tindingen.

”Klikkende” kæbeled, begrænset bevægelighed i kæben, ansigtssmerter, ømme tænder, spændingshovedpine, svimmelhed eller tinnitus? Disse symptomer kan være relateret til dit kæbeled.

Mange kan ikke komme uden om at ryg- og nakkesmerter er en del af prisen for arbejde og livsstil. Smerterne kan påvirke vores livskvalitet og daglige funktion

Årsager til disse smerter kan være dårlig holdning, skæv ryg, slid, dårlige arbejdsstillinger, muskelspændinger, stress eller skader.

Tics er ufrivillige, gentagne bevægelser eller vokale lyde, som kan være forbundet
med Tourettes syndrom, men kan også forekomme som en isoleret tilstand.

Disse tics kan variere i sværhedsgrad og kan have en betydelig indvirkning på en persons
livskvalitet og daglige funktion.

Oplever du at tankerne kører i ring og har du svært ved at finde ro pga. tankemylder eller indre uro?

Føler du at din hjerne er ved at brænde sammen?
Tankemylder og bekymringstanker er hyppige problemer, som mange mennesker oplever og det gælder både børn og voksne.

Søvnproblemer kan påvirke både fysisk og mental sundhed negativt. Udfordringer med søvnen er, når det er besværligt at falde i søvn, sove igennem eller man vågner sidst på natten. Det fører til lav energiniveau, nedsat koncentration, humørsvingninger, motorisk uro, fornemmelse af utilstrækkelig søvn og en generel følelse af ubehag.

Du fortjener, at have det bedst muligt under din graviditet og have overskud til at nyde din voksende mave. Det kan være udfordrende hvis du er plaget af graviditetsgener. Kranio Sakral terapi kan forebygge og lindre udfordringerne ved graviditeten.

Det kan være hjerteskærende, at have en baby der ikke trives og det er noget der slider på familielivet i en tid der ellers skulle være lykkelig.

Der er en årsag til mistrivslen og den skal findes. Jeg er uddannet i at behandle babyer og har haft rigtig mange babyer i mine hænder siden 2009

Fladt eller skævt baghoved kan opstå pga forskellige faktorer. Hvis baghovedet er trykket mere fladt til den ene side, vil det kunne observeres at panden og øret i samme side vil blive lidt fremskudt og derved kan man se en synlig assymetri af barnets hoved.

Børn der har uro i kroppen, hyperaktive, koncentrationsbesvær, sociale problemer, indlæringsproblemer, manglende selvværd, manglende lyst til at gå i skole eller sensitive bliver tit misforstået og har ofte problemer med deres omgivelser. Men det er ikke børnene der er noget galt med!

Night terror er en ufarlig søvnforstyrrelse, men som kan virke meget voldsomt for forældrene. Det opstår fordi nervesystemet hos et barn er umodent og under udvikling. Hjernen har endnu ikke helt styr på at koordinere at alle områder i hjernen skal gå i dvale, når vi sover.

Hvordan foregår behandlingen

Første behandling indledes med en samtale, hvor jeg danner et overblik over symptomer og hvilke fokusområder, der skal være under behandlingen. Det er vigtigt for mig at vide hvad der tidligere har været af fald, slag, uheld, brud, der har påvirket kroppen også helt tilbage fra barndommen.

Behandlingen foregår oftest liggende på ryggen på en massagebriks iført behageligt tøj. Medbring et lagen og et tæppe. Behandlingen består af forskellige teknikker, der alle er meget blide. Kroppen er selvkorrigerende og når den får de rette signaler, vil den rette sig. Der er ingen voldsomme tryk eller manipulation af kroppen, da det ikke er nødvendigt for at opnå resultater! Mange klienter oplever en dyb form for afspænding, hvor de faktisk blunder lidt under behandling.

En blid, men effektiv behandling

Selvom behandlingen er så blid, kan nogle klienter efter behandlingen føle træthed, forbigående smerte og udrensning af kroppen. Det er vigtigt at lytte til kroppen og give kroppen hvile, hvis der behov for dette.

Det er vigtigt, at klienten efterfølgende drikker rigeligt med vand for at hjælpe kroppens udrensningsproces. Jeg anbefaler en lille gåtur efter behandlingen. Der kan godt gå 2-4 dage før du oplever at spændingen slipper. Kranio Sakral terapi sætter gang i en kropslig proces.

Kroppen husker det vi har med i bagagen også det vi ikke er bevidste om. Derfor kan nogle klienter oplever at der løber tåre fra øjnene uden at de egentlig er kede af det. Det er ikke farligt, men blot kroppen der slipper en stagnation.

Det er meget individuelt hvor mange behandlinger mine klienter får. Enkelte gange er én kranio-sakral terapeutisk behandling nok, men når der er tale om længerevarende og kroniske problemstillinger, må der påregnes flere behandlinger. Der kan forventes positive ændringer i løbet af de første tre behandlinger. 

Mange af mine klienter vælger at komme til behandling med faste intervaller for at vedligeholde kroppen og fordi behandlingsformen er meget afstressende. Kroppen bliver nulstillet og klienterne oplever mere overskud i hverdagen.

Din behandler

Lizzi Ris Frederiksen

Jeg brænder for at hjælpe dig med at få en bedre hverdag med mere overskud.

Jeg er uddannet Kranio Sakral terapeut i 2009 og startede klinikken ”Fang Livet”. Jeg har siden 2015 arbejdet fuldtid med Kranio Sakral terapi og jeg elsker mit arbejde. Jeg er meget taknemmelig over at kunne hjælpe og lindre personer med forskellige udfordringer. På hjemmesiden kan du læse mere om hvad behandlingsformen kan lindre.

Behandlingsformen er oplagt til alle aldre – jeg behandler babyer, børn, unge og voksne.

Det siger mine klienter

Faq

Skal man have tøj på under behandlingen?

Ja som udgangspunkt. Tag behageligt tøj på og lad hættetrøjen blive hjemme, da hætten er træls for mig når jeg behandler. Stive skjortekrave er heller ikke helt optimalt for mig når jeg behandler.

Hvad skal jeg medbringe?
Medbring et lagen og et tæppe.
Må jeg snakke under behandlingen?

Du må gerne stille spørgsmål og fortælle hvis du mærker noget helt konkret, der vigtigt for mig at vide, mens jeg behandler. Jo mere du slapper af jo bedre betingelser har kroppen for regenerere og komme i balance.

Hvor lang tid varer behandlingen?

Jeg afsætter 60 min, så er der tid til at få vent problematikker og efter behandlingen at få betalt og evt. finde en ny tid.

Kan jeg opleve en efterreaktion efter behandlingen?

Selvom behandlingen er så blid, kan nogle klienter efter behandlingen føle træthed, forbigående smerte og udrensning af kroppen. Det er vigtigt at lytte til kroppen og give kroppen hvile, hvis der behov for dette. Det er vigtigt, at klienten efterfølgende drikker rigeligt med vand for at hjælpe kroppens udrensningsproces. Jeg anbefaler en lille gåtur efter behandlingen. Der kan godt gå 2-4 dage før du oplever at spændingen slipper. Kranio Sakral terapi sætter gang i en kropslig proces.

Få 15% på behandling i juni måned

Jeg fejrer at klinikken har 15 års fødselsdag og at jeg lancerer min nye hjemmeside. Book en tid og mærk de blide teknikker på egen krop,
Fang Livet har 15 års fødseldag og derfor får du

15%

På din første behandling, hvis du booker i juni. Brug rabatkoden:

HURRA15