Fang Livet

Hverdag med overskud

Stress

På sundhedsstyrelsens hjemmeside kan man læse at stress er et stigende folkesundhedsproblem og flere danskere oplever et højt stressniveau. De har registreret at 29% af voksne har høj score på stressskalaen i 2021.

Psykiatrifonden skriver at 41% af de unge har oplevet stresssymptomer i løbet af det sidste halve år. Børns vilkår skriver at 9 ud af 10 børn har følt sig stresset i længere tid.

Vidste du at...

Stress er den gamle kæmp/flygt/frys reaktion - en urgammel overlevelsesmekanisme

Stress er den gamle kæmp/flygt/frys reaktion – en urgammel overlevelsesmekanisme – der får kroppen og sindet til at være i alarmberedskab for at kunne håndtere en mulig farlig situation. Vores sanser skærpes, vi øger sukker- og fedtindholdet i blodet, så musklerne får de bedste betingelser, vores puls og blodtryk stiger. Når faren er drevet over, skal vi egentlig ryste kroppen som dyrerene på savannen gør, når rovdyret er væk igen og derved igen være i ro og balance.

Hvis du ikke kommer i ro og balance, men fortsætter med at være i det stressfyldte miljø, som både kan være på arbejdspladsen, privatlivet eller et fysisk traume, vil vi opleve symptomer som hukommelses- og koncentrationsbesvær, udfordringer med at regulere blodsukkeret, forhøjet blodtryk, der belaster hjerte og kredsløb, fordøjelsesproblemer som forstoppelse eller diarrè og være mere modtagelig for infektioner.

Mange mennesker oplever stress på et tidspunkt i livet

Det er næsten uundgåelig ikke at opleve stress på et tidspunkt i vores liv. Mange mennesker lever et hektisk liv, hvor vi skal håndtere mange udfordringer af forskellig karakter. Det kan påvirke os fysisk, mentalt og følelsesmæssigt, og hvis det ikke tackles ordentligt, kan det have alvorlige konsekvenser for vores helbred og velvære.

Det kan være svært at bryde stresscirklen og det er ofte kollegaer eller pårørende, der er nødt til at gøre opmærksom på problemet. Derfor kan det også være svært at række ud efter hjælp. Men jeg står klar til at hjælpe dig.

Sådan hjælper kranio Sakral Terapi mod stress

Kranio Sakral terapi kan hjælpe din krop og nervesystem til at komme i balance, så du får mulighed for at restituere.

Ofte er der mange spændinger i nakken og i kæberne, der skal løsnes og tit er der også udfordringer med søvnen.

Mange stressramte oplever en sitren i kroppen og trykken for brystet.

Igennem behandlingsformen Kranio Sakral terapi vil jeg med nænsomme teknikker løsne spændinger og blokeringer, så kroppen har mulighed for at komme i balance igen og give slip på stressen.

Hvad kan jeg selv gøre?

Ræk ud – bed om hjælp

Gå en tur 20-30 min i skoven

Giv dig selv gode betingelse for en god søvn

Afprøv isbad/vinterbadning

Prioritere gode og nærende fødevarer

Kosttilskud Mega B-stress, fiskeolie, c-vitamin, multivitamin

Få behandling for stress

Kontakt mig i dag, eller book en tid online, så vi sammen kan tage det første skridt mod en hverdag med mere overskud og velvære.

Fang Livet har 15 års fødseldag og derfor får du

15%

På din første behandling, hvis du booker i juni. Brug rabatkoden:

HURRA15