Fang Livet

Hverdag med overskud

Hjernerystelse

Din hjerne er forstuvet og kræver aflastning!

En hjernerystelse beskrives som mild traumatisk hjerneskade. Den kan påvirke dig både fysisk og psykisk. Dele af hjernens funktioner bliver påvirket i større eller mindre grad, som mikrostruktuelle skader, hjernens blodgennemstrømning, hormonbalancen og inflammation i hjernen. De fleste får det bedre efter 3-4 uger, men ca. 20-30% får udfordringer med senfølger.

Vidste du at...

Der hvert år rbliveregistret 25000 hjernerystelser

Den opstår ved at hjernen bliver rystet med stor kraft frem og tilbage ved et slag eller piskesmæld. Mange beskriver de samme symptomer som ved piskesmæld.

Healingsprocessen kræver tålmodighed og kan være lang. Vores hjerne skal hver dag forholde sig til en stor mængde af indtryk og informationer. Hjernen bearbejder alt det, vi ser, hører, lugter og føler og omsætter det til handlinger. Det er vigtigt at huske at hjernen udover at være vores styresystem, også bare består af celler.

Derfor skal den også, som resten af kroppen have de rigtige betingelser at fungere optimal.

Fakta om hjernerystelse

Sådan behandler jeg hjernerystelse med kranio sakral terapi

Jeg har specialiseret mig i at hjælpe folk med hjernerystelser og mindre hovedtraumer. Med blide teknikker løsner jeg, der hvor kraniet/kroppen er spændt op.

Kranio Sakral terapi kan løsne, der hvor selve slaget har ramt kraniet, rette ryggen/ nakken og bækkenet, hvis det er blevet påvirket.

Når jeg giver Kranio Sakral behandlinger, arbejder jeg med cerebrospinalvæsken, da det har stor betydning, at det er i balance og flyder i et jævnt flow. Samtidig booster jeg lymfesystemet, så udrensningen øges.

Godt at vide om behandling for hjernerystelse med kranio sakral terapi

Når man har fået behandling, er der mange, der oplever, at de er mere tørstige og skal tisse mere. Det er vigtigt at få drukket masser af vand og få affaldsstofferne tisset ud af systemet. En ekstra bonus ved Kranio sakral terapi er at mange oplever en bedre søvn og det er jo her kroppen restituerer.

Behandlingen får kroppen i det parasympatiske nervesystem og derved kan kroppen afspænde og begynde at regenerere. Ofte vil vores kranie nerver være påvirket og det vil give symptomer som:

  • Hovedpine – følelse af at have et stramt spændebånd om hovedet
  • Dårlig fordøjelse
  • Hæshed
  • Øget stress
  • Højt blodtryk
  • Vejrtrækning
  • Ansigtssmerter
  • Spyt- og tårekirtler
  • Bihuler
  • Tænderne

Hvad kan jeg selv gøre

Du kan ikke presse/ skynde på processen. Men du kan hjælpe processen.

Husk at tage pauser, prioriterer din søvn og gå ture i naturen

Fravælg/ nedsæt kraftigt skærmtid (computer, mobil, tv)

Drik endelig masser af vand for at rense ud og give energi

Nogen har glæde af at tage kosttilskuddet Clear Brain og Ledflex.

Nedsæt fødevarer kroppen skal kæmpe med – fastfood, alkohol, cola og slik

Tag en god fiskeolie, da omega 3 fedtsyrer tilfører din krop masser af gode ting

Vær opmærksom på vejrtrækningen.

Vi udskiller affaldsstoffer gennem udåndingen. Indåndingen ilter vores blod og giver vores celler næring. Organerne bliver masseret ved dybe vejrtrækninger. Hvis man har svært ved at få vejrtrækningen helt ned i maven, kan Kranio Sakral terapi løsne Diaphragma musklen, der ligger lige under de nederste ribben.

Bøger om emnet:

Få behandling for hjernerystelse

Kontakt mig i dag, eller book en tid online, så vi sammen kan tage det første skridt mod en hverdag med mere overskud og velvære.

Fang Livet har 15 års fødseldag og derfor får du

15%

På din første behandling, hvis du booker i juni. Brug rabatkoden:

HURRA15