Fang Livet

Hverdag med overskud

Spændingshovedpine – migræne

Det føles som om der er et spændebånd omkring hovedet, at der er et overtryk inde i hovedet, at der ligger en dyne over hovedet, hovedpine i kraniekanten, smerter ind i tindingen.

Der er rigtig mange årsager til hovedpine/migræne. Det kan skyldes en gammel hjernerystelse, piskesmæld, fald på halebenet, stress, muskelspændinger, kæbespændinger, skæv krop, dårlig kropsholdning, manglende søvn, belastning af synet, hormonelle påvirkninger, kemisk medicin, fødevarereaktioner, utæt tarm.

Vidste du at...

At en årsag til hovedpine kan være en ubalance af blodcirkulationen til og fra hjernen

Det kan fx være pga spændinger eller slag ind på kraniet. 

Det påvirker hjernevæskens flow som er afgørende for om hjernen og centralnervesystemet får næring og kommer af med sine affaldsstoffer. Det kan føles som et tungt hoved eller som at have en dyne over hovedet.

Hovedpine, der skyldes at bindevævet i hovedet (membranerne), der skiller højre og venstre hjernehalvdel er spændt op, kan opleves som at smerten sidder inde i hovedet.

Denne type spændinger i membranerne kan opstå ved stress, indtag af kemisk medicin (f.eks. mange penicillinkure), fald direkte på haleben eller et hårdt slag ovenpå hovedet.

Hvad kan hjælpe?

Det er vigtigt at have fokus på vores generelle kropsholdning, vores arbejdsstillinger og vaner. Hænger du i nakken, når du sidder ved computeren eller med din telefon? Vores hoved vejer ca 4 kilo, men der sker en øget pres på nakkehvirvlerne, når vi hælder fremad. Vægtpresset øges med 12-27 kilo. Derfor danner vi ekstra beskyttende fedtlag omkring de belastede nakkehvirvler, som bliver omtalt som ”tantepuklen”.

Selvom det kan virke uoverskueligt må der øvelser og træning til for at øge blodcirkulationen, så blodet kan transportere affaldsstoffer væk fra musklen.

Kranio Sakral terapi kan hjælpe din krop på vej i den rigtige retning ved at afspænde muskler og bindevæv, rette skævheder op i kroppen og få kroppen i en afspændt regenererende tilstand, hvor nervesystemet slapper af.

Hvad kan jeg selv gøre

Øvelser, hvor du får strukket nakken godt ud samt skulderøvelser på en foamroller

Vær opmærksom på om du indtager nok væske i løbet af dagen.

Sørg for at få nok søvn og holde mange pauser i løbet af dagen

Prøv at regulere dit stress niveau fx ved regelmæssigt at få ture i naturen

Husk at have fokus på vejrtrækningen, så hjernen får ilt nok.

Dan dig et billede af hvornår hovedpinen kommer. Kan du finde frem til hvad der trigger.

Få behandling for spændingshovedpine

Kontakt mig i dag, eller book en tid online, så vi sammen kan tage det første skridt mod en hverdag med mere overskud og velvære.

Fang Livet har 15 års fødseldag og derfor får du

15%

På din første behandling, hvis du booker i juni. Brug rabatkoden:

HURRA15