Fang Livet

Hverdag med overskud

Night terror

Night terror er en ufarlig søvnforstyrrelse, men som kan virke meget voldsomt for forældrene. Det opstår fordi nervesystemet hos et barn er umodent og under udvikling. Hjernen har endnu ikke helt styr på at koordinere at alle områder i hjernen skal gå i dvale, når vi sover.

Vidste du at...

Barnet er i dyb søvn og er ubevidst om den fysiske tilstand som kan opstå 30-90 min efter putning og stå på i 10-20 min.

Der er tale om hjernens alarmberedskab – amygdala – der ikke er gået i sovemood. Barnet er i dyb søvn og er ubevidst om den fysiske tilstand som kan opstå 30-90 min efter putning og stå på i 10-20 min. Barnet skriger og kan slå om sig med arme og ben.
Barnet vil ikke kunne huske episoden næste dag i modsætning til en mareridt. Det er virkelig naturstridigt, men det er bedst ikke at vække barnet fordi det er i dyb søvn og vil blive forvirret, ked af det og måske have svært ved at falde i søvn igen.

Hvad kan jeg gøre som forældre?

Det bedste du som forældre kan gøre er at bevare roen, huske på at det ikke er farligt og at det stopper igen. Lad være med at tænde lyset eller tage barnet op, men i stedet sætte dig ved sengen og tale stille til barnet, måske ligge en blid hånd på barnet.

Hvis det ligner kramper skal lægen kontaktes for at få tjekket om det kan være epilepsi. Ligeledes skal lægen konsulteres hvis barnet er præget af det i dagtimerne.

Sådan kan Kranio Sakral Terapi hjælpe mod night terror

Børn kan godt være følsomme overfor mange indtryk og stimuli og det kan være med til at stresse nervesystemet.

Jeg arbejder med at få ro på nervesystemet, løsne spændinger i kroppen og kranie, så barnets krop kommer i balance. Det kan have en positiv effekt på Night terror.

Kranio Sakral terapi er en blid behandlingsform, hvor jeg arbejder i barnets tempo og det er trygt.

Hvad kan jeg selv gøre

En hjerne under udvikling har brug for EPA og DHA som fås igennem en god fiskeolie.

En magnesium lotion der smøres på til nat, kan give ro på nervesystemet.

Tænk i at skabe en rolig hverdag med en knap så mange input og stimuli.

Få behandling for night terror

Kontakt mig i dag, eller book en tid online, så vi sammen kan tage det første skridt mod en hverdag med mere overskud og velvære.

Fang Livet har 15 års fødseldag og derfor får du

15%

På din første behandling, hvis du booker i juni. Brug rabatkoden:

HURRA15