Fang Livet

Hverdag med overskud

Behandling af babyer

Undersøgelser viser at 88% af nyfødte udsættes for skader i mildere eller sværere grad allerede ved fødslen.

Jeg kan derfor ikke pointere det nok, at det er virkelig godt at der er hjælp at få under komplicerede fødsler for det redder liv – både baby og mors liv. Men fødslen kan have indvirkning på babys trivsel.

Kranio-Sakral terapiens blide og nænsomme teknikker er en meget ideel behandlingsform babyer. Der er sat god tid af til behandlingen så der både er tid til at give mad eller skifte en ble. Jeg starter med at høre lidt om graviditeten, fødslen og tiden efter. Behandlingen foregår stille og roligt, og udelukkende i babys tempo. Mor eller far er hele tiden tæt ved baby, så baby er helt tryg.

Udfordringer der kan opstå efter en fødsel:

Vi er designet til at skulle presses ned gennem fødselskanalen, hvor babyens bløde og fleksible kranieknogler skyder sig ind over hinanden for at kunne komme igennem. Derfor kan babys kranie også let tage form af de udfordringer, der kan have været under fødslen. Har baby været stjernekikker, stået skæv i bækkenet, sædefødsel, blevet forløst med cup eller kejsersnit.

Udfordringer der kan opstå efter en fødsel:

  • Kolik og fordøjelsesproblemer
  • Vanskeligheder med at sutte/amme
  • Stram tungebånd, læbe- og kindbånd
  • Refluks og gylperi
  • Uro i kroppen
  • Problemer med at sove
  • Skævhed i kroppen – bananformet.
  • Fladt eller skævt baghoved
  • Låst i nakken – favoritside

Hvis kranieknoglerne ikke helt er kommet på plads efter fødslen eller nakkemuskulaturen er spændt vil det påvirke det Kranio Sakrale system.

En lille ubalance ved den øverste nakkehvirvel vil kunne påvirke Den 10. kranienerve – Nervus vagus. Nervus vagus innerverer de fleste fordøjelsesorganer og det kan give udfordringer med fordøjelsen, uro, gråd og dårlig søvn.

Vil babyen ikke have hovedet til den ene side eller ligge på maven, kan det skyldes spændinger i nakken og kraniekanten.

Det kan være hård træning at ligge på maven for babyer. Særligt hvis der er problematikker omkring kraniekanten, nakken og skulderpartiet, men det er nødvendigt at ligge på maven for at komme til næste step i udviklingen.

Godt at vide

Babyer med mavebesvær, generel uro eller uforståelig gråd, spise- eller søvnforstyrrelser eller andre problematikker, herunder skæve kranier, favoritside, bananform, spændinger kan få hjælp igennem Kranio Sakral terapi.

Det er ikke kun babyen der mistrives, det gør forældrene også. Der er ikke noget værre end når ens barn har ondt og græder utrøstelig og at man som forældre føler at der er intet stille op. Men det er der!

Børn er ofte meget modtagelige for den meget blide behandlingsform, så derfor kan der opnås gode resultater med relativt få behandlinger.

Din behandler

Lizzi Ris Frederiksen

Jeg brænder for at hjælpe dig med at få en bedre hverdag med mere overskud.

Jeg er uddannet Kranio Sakral terapeut i 2009 og startede klinikken ”Fang Livet”. Jeg har siden 2015 arbejdet fuldtid med Kranio Sakral terapi og jeg elsker mit arbejde. Jeg er meget taknemmelig over at kunne hjælpe og lindre personer med forskellige udfordringer. På hjemmesiden kan du læse mere om hvad behandlingsformen kan lindre.

Behandlingsformen er oplagt til alle aldre – jeg behandler babyer, børn, unge og voksne.

Det siger mine klienter

Faq

Må min baby få Kranio Sakral terapi?

Ja når det er en behandler, der er uddannet til at behandle babyer som jeg er. Behandlingsformen er meget blid og nænsom og behandlingen foregår altid på babys præmisser.

Gør det ondt at får Kranio Sakral terapi?

Nej det gør det ikke, men baby kan måske godt være lidt uroligt og grædende indtil baby finder ud af at det ikke er ”farligt” og stressniveauet falder.

Hvor tidligt må en baby få behandling?

Jeg har få gange behandlet babyer, der er under 48 timer gammel. Det er ikke unormalt, at babys uro og mistrivsel først kommer til udtryk 10-14 dage efter fødslen og det her jeg bliver kontaktet.

Kan man kombinere med andre behandlingsformer?

Det er vigtigt, at baby ikke bliver overbehandlet, så derfor anbefaler jeg altid, at der skal være mindst en uge imellem behandlingerne og det samme er gældende hvis baby får andre behandlinger.

Hvad nu hvis min baby ikke vil ligge på briksen?

Behandlingen vil altid foregå på babys præmisser og derfor foregår behandlingen nogle gange i mor eller fars arme eller baby spiser.

Hvor lang tid varer behandlingen?

Jeg sætter 45 min af, så er der god tid til at vi kan snakke om babys udfordringer, skifte en ble og måske spise lidt mad indimellem.

Kan der komme nogen efterreaktion på behandlingen?

Ja nogle gange kan baby bliver tørstig efter behandlingen, baby kan blive mere træt og sove mere det første døgn efter behandlingen. Andre kan reagere ved at være mere urolig de efterfølgende 24 timer. Flere forældre melder tilbage at de kan se en ændring/forskel efter et par dage. Hvis der er noget der bekymrer jer eller undre jer skal I altid tage kontakt til mig.

Book en tid eller tag kontakt

Mærk den blide behandlingsform og lad din krop komme i ro og balance. Book en tid eller kontakt mig for at høre mere.