Fang Livet

Hverdag med overskud

Piskesmæld/whiplash

Piskesmæld er mest kendt for at opstå ved påkørsel bagfra, forfra eller fra siden hvor kroppen stoppes uhensigtsmæssigt. Skaderne skyldes de hurtige og modsatrettede bevægelser, hoved og krop foretager sig.

Vidste du at...

Sundhedsstyrelsen skønner at 5000-6000 danskere årligt bliver ramt af piskesmæld ved trafikuheld

Selen låser kroppen skæv, så der kan opstå problemer nyrer, lænd, hofte, arm. Der er lavet studier der antyder at 80% ender med kronisk hovedpine. 

Piskesmældet kan også opstå ved cykel styrt, fald fra hest, fald på is, rulleskøjter, slag, håndbold og fodbold
Men i løbet af livet modtager vi alle nogle fysiske slag mod kroppen og vi lever fint med disse ubalancer, men med tiden bliver kroppen slidt og knap så stærk og så dukker problemerne op – de kan hverken måles eller ses, men de kan mærkes.

Piskesmæld kan give problemer med...

Sådan behandler jeg piskesmæld med Kranio Sakral Terapi

Hele kroppen bliver påvirket af et piskesmæld, men i første omgang særligt nakken, der er et følsomt sted hvor flere kranienerver og andre nerver passerer.

Via nænsomme teknikker løsner jeg blokeringer og spændinger i kraniet, rygsøjlen, korsbenet, bækkenet, organer, nervesystemet og det har en positiv effekt på piskesmældsramte menneske.

I behandlingsforløbet vil jeg bruge teknikker der løsner muskler i munden/kæben. Det er disse specifikke teknikker, der er helt specielle ved en piskesmældsbehandling ved mig og som er afgørende for at nå i mål.

Alt efter traumets omfang og hvor lang tid siden skaden er sket, vil det være individuelt hvor lang tids behandling man kan tåle og hvor mange behandlinger der skal til.

Kroppen kompenserer for ubalancer og skævheder og derfor skal kroppen hjælpes til at slippe spændinger og vænne sig til at være rettet op.

Piskesmæld kan give problemer med...

Når man har fået et piskesmæld og er blevet hjulpet via Kranio Sakral terapi vil nakken altid være et særligt følsomt sted og let modtageligt for spændinger og kan reagere kraftigere på mindre uheld.

Det kan opleves at man er slået helt tilbage, men det er man ikke for nu ved man at en Kranio Sakral terapi behandling kan hjælpe en i balance igen.

Ofte vil lægen henvise til fysioterapi eller kiropraktor, men det kan være en alt for fysisk behandling af kroppen som kan påvirke kroppen negativt og øge stressniveauet i kroppen.

Hvad kan jeg selv gøre

Vær opmærksom på evt hjernerystelse
– læs mere her.

Giv kroppen ro til at hele – man løber heller ikke rundt på fx. et forstuvet fodled.

Prioritere din nattesøvn og hvile (her rydder kroppen op og regenerer)

Gå små turer (det cirkulerer blodet som er vigtigt i alle helingsprocesser)

Vær god imod din krop
- lav blide stræk

Sørg for at spise sundt og drop alkohol

Spis nødder, frugt og drop sukkerprodukter som sodavand og marsbar.

Tag en god fiskeolie, da omega 3 fedtsyrer tilfører din krop masser af gode ting

Få behandling for piskesmæld

Kontakt mig i dag, eller book en tid online, så vi sammen kan tage det første skridt mod en hverdag med mere overskud og velvære.

Fang Livet har 15 års fødseldag og derfor får du

15%

På din første behandling, hvis du booker i juni. Brug rabatkoden:

HURRA15