Whiplash/ piskesmæld

Whiplash og piskesmæld.


Det første og vigtigeste for at hjælpe et menneske med et piskesmæld er at få den øverste nakkehvirvel på plads og dermed få den 10. hjernenerve Nervus vagus fri. Nervus vagus er parasympatisk og det betyder at den hører til afspændingsnervesystemet. Når nerven er i klemme øges stress niveauet i kroppen, samtidig med har nervus vagus også forbindelse til de fleste af vores indre organer, hvorfor mange piskesmældsramte oplever problemer med organer herunder fordøjelsen.


Piskesmæld er mest kendt for at opstå ved påkørsel bagfra, forfra eller fra siden hvor kroppen stoppes uhensigtmæssigt. Skaderne skyldes de hurtige og modsatrettede bevægelser, hoved og krop foretager sig.

Men i løbet af livet modtager vi alle nogle fysiske slag mod kroppen og vi lever fint med disse ubalancer, men med tiden bliver kroppen slidt og knap så stærk og så dukker problemerne op - de kan hverkan måles eller ses, men de kan mærkes. Følgende symptomer kan en piskesmældsramt lide af:


Hovedpine, nakke-, skulder- og lændesmerter

Svimmelhed, synsproblemer, øresusen og tinnitus

Kæbespændinge og synkebevær

Øget træthed og kronisk stress

Koncentration- og hukommelsesbesvær

Mave- og tarmproblematikker

Ubalancer i varme-kulde regulationen

Støjoverfølsom og irritabel

Depressiv og angst.


Via nænsomme teknikker løsner jeg blokeringer og spændinger i kraniet, rygsøjlen og korsbenet, som har en positiv effekt på det piskesmældsramte menneske.


Ring og hør nærmere på tlf.: 60887819Tora-Lise.

Jeg har endelig fundet de rette hænder.

Efter jeg startede ved Lizzi for 6 mdr siden, har jeg ikke besøgt min Kiopraktor eller Fys een eneste gang, hvilket var 3-4 gange/mdr.

Jeg har gigt med en Fibromyalgi diagnose som tricker hele centralnervesystemet. Efter fald med men og en trafikulykke med hjernerystelse og smæld blev det min krop for meget.

Lizzi kender lige opskriften, så jeg slipper for de evindelige fastlåsninger og minimerer mine smerter som har været i hele kroppen. Derudover har jeg aldrig sovet bedre!! Jeg har endelig fundet de rette hænder.
Emilie Bach.

Allerede efter første behandling kunne jeg mærke noget lette i kroppen og hovedet. 

Jeg har i flere år været generet af daglig hovedpine. Jeg har spillet håndbold i mange år, og for 5 år siden fik jeg en hjernerystelse, og siden da også flere voldsomme stød i kroppen. Jeg har prøvet næsten alt for at slippe af med hovedpinen. For en månedstid siden påbegyndte jeg min første kranio-sakral behandling, og allerede efter første behandling kunne jeg mærke noget lette i kroppen og hovedet. Jeg har nu fået to behandlinger, og døjer ikke længere med hovedpine hver dag. Hovedpinen er der stadig lidt engang i mellem, men slet ikke i samme omfang, som inden jeg begyndte til Kranio-Sakral. Jeg kan helt klart anbefale Lizzi, som er meget dygtig og professionel."Fang Livet" får mine bedste anbefalinger.Maria F. Brügge-Frandsen.

Lizzi er min personlige livline.... 

Efter en arbejdsskade, døjer jeg med følgerne fra et piskesmæld. Det er Lizzi der har hjulpet mig til et nogenlunde normalt liv igen, ved slet ikke hvad jeg skulle have gjort uden hendes behandlinger. Altid sød, lyttende og skaber en tryg stemning omkring en.Liselotte Kaags historie:

Kranio Sakral terapi hjalp på svære nerveskader og hørenedsættelse efter hovedtraume.


I 3 år havde jeg hver dag massive gener efter et hovedtraume, som var udløst af et slag mod siden af hovedet og medfølgende forskubning af øverste nakkehvirvel. Min hverdag var præget af en hørenedsættelse på venstre øre og en voldsom sitren i hele venstre side, som var invaliderende. Som følge af sitren og rystelserne i venstre side var det umuligt at få en ordentlig nattesøvn, hvilket betød, at jeg hver aften måtte indtage medicin at sove på, som igen medførte at jeg dagen efter følte mig sløv og uoplagt. Livskvaliteten kunne mildest talt næsten betegnes som ikke-eksisterende.

 

For 3 måneder siden opsøgte jeg kraniosakral-terapeut Lizzi Frederiksen, jeg havde en fornemmelse af at KST måske kunne være en mulig løsning for mig og mine problematikker. Vi aftalte at jeg skulle have en behandling en gang ugentligt i en periode, for at se hvor langt det kunne lade sig gøre at komme ind til mine symptomer. Efter en måned oplevede jeg en dag, at der var meget sammentrækning inde i venstre øregang og pludselig var det som om der skete et smæk inde i øret og jeg kunne igen høre normalt på venstre øre.


Min sitren forsvandt ganske stille og roligt, en dag bemærkede jeg at venstre arm/side var helt i ro og uden sitren, fantastisk at opleve at få ro i kroppen. Som følge af at terapien, som gav mig ro kunne jeg igen få en ordentlig nattesøvn. I de første par uger sov jeg nok hen ved 10 timer i døgnet, det var som om jeg skulle have indhentet den manglende søvn for de seneste 3 år. I dag har jeg nu i næsten 2 måneder ikke fået nogen former for medicin, og min livskvalitet er i den grad forbedret.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skulle have gjort uden kraniosakralterapi, på 3 måneder har det hjulpet mig mere end  lægevidenskab og genoptræning/fysioterapi havde gjort på 3 år.

I dag er jeg igen på vej på arbejdsmarkedet, har fået mit humør tilbage. Jeg kan i dag passe min dejlige kolonihave, som jeg ellers havde kraftige overvejelser om at sælge på grund af manglende kræfter til at klare den. Jeg sover hver nat den dybeste søvn, og er frisk og udhvilet når jeg vågner.

Uden Lizzi og hendes fantastiske kraniosakralterapi ved jeg simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort.

(Lotte  55 år)